Definita cuvantului creton
CRETÓN, cretoane, s. n. Țesătură imprimată, plină, rezistentă și deasă, fabricată mai ales din in sau din cânepă și folosită pentru huse de mobilă, draperii etc. – Din fr. cretonne.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu creton
ARLINGTON [a:liŋtən] 1. Oraș în S S.U.A. (Texas), la E de Forth Worth; 257,5 mii loc. (1988). Întreprinderi aerospațiale și de material rulant. Centru comercial agricol. Universitate (1895). 2. Oraș în E S.U.A. (Virginia), pe rîul Potomac, în aglomerația urbană Washington; 152.6 mii loc. (1980). Cimitir național. Vezi definitia »
FITOTRÓN s.n. Instalație specială prin care se pot crea condiții fizice și chimice foarte variate pentru diferite experimentări cu plante din orice regiune a globului. [Pl. -oane. / cf. fr. phytotron, germ. Phytotron]. Vezi definitia »
MODILIÓN, modilioane, s. n. Ornament arhitectonic în formă de consolă, care susține un vas, un bust etc. [Pr.: -li-on] – Din it. modiglione, fr. modillon. Vezi definitia »
ABANDÓN s. n. Renunțare la un bun sau la un drept. ♦ Părăsire de către cineva a copiilor sau a familiei. ♦ Renunțarea unui concurent la continuarea probei, într-o întrecere sportivă. – Fr. abandon. Vezi definitia »
HIMÁTION s.n. (Ant.) Mantie grecească amplă care se purta prinsă cu o agrafă pe piept sau pe umăr. [Pron. -tion. / < fr., gr. himation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z