Definita cuvantului crezol
CREZÓL, crezoli, s. m. Numele mai multor substanțe extrase din gudroanele de cărbune și de lemn, folosite la prepararea bachelitei sau ca antiseptic. – Din fr. crésol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crezol
PROTARGÓL s. n. preparat medicamentos din azotat de argint și o soluție alcalină de proteine, pulbere fină, galben-brună, solubilă în apă, folosită ca antiseptic. (< fr. protargol) Vezi definitia »
ARBORÍCOL, -Ă, arboricoli, -e, adj. (Despre insecte, animale) Care trăiește pe arbori sau printre arbori. – Din fr. arboricole. Vezi definitia »
ATÓL s. m. insulă de corali în forma unui inel având la mijloc o lagună. (< fr. atoll) Vezi definitia »
NEAGRÍCOL, -Ă, neagricoli, -e, adj. 1. (Despre terenuri) Care nu ține de agricultură, care nu se folosește în agricultură. 2. (Despre o regiune, o țară) Care nu își sprijină economia în special pe agricultură. [Pr.: ne-a-] – Ne- + agricol (după fr. non-agricole). Vezi definitia »
MATRÍCOL, -Ă adj. Care face parte dintr-o matricolă, al unei matricole; matricular. // s.f. Registru în care se înscriu numele și situația școlară a elevilor, numele soldaților dintr-o unitate militară, al persoanelor dintr-o instituție etc. ♦ Număr de ordine sub care sunt înscriși soldații în registrul unui regiment. ♦ Număr purtat (pe uniformă) de elevi. [Var. matricul, -ă adj., matriculă s.f. / < fr. matricule, it. matricola, cf. lat. matricula]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z