Definita cuvantului cronometrie
CRONOMETRÍE s. f. Parte a metrologiei care se ocupă cu studiul procedeelor și instrumentelor pentru măsurarea timpului; tehnica construirii de aparate pentru măsurat timpul. – Din fr. chronométrie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cronometrie
MORFOGRAFÍE s.f. Parte descriptivă a geomorfologiei care se ocupă cu descrierea și clasificarea formelor de relief după aspectul lor exterior. [Gen. -iei. / cf. fr. géomorphographie]. Vezi definitia »
CONSULTÁȚIE, consultații, s. f. 1. Aviz, indicație, lămurire dată asupra unor chestiuni de specialitate în discuție. 2. Examinare a unui pacient de către un medic pentru punerea diagnosticului bolii și indicarea tratamentului. 3. Îndrumare individuală sau colectivă dată elevilor, studenților sau doctoranzilor de către un profesor în legatură cu problemele teoretice și practice pe care le învață sau le cercetează. – Din fr. consultation, lat. consultatio. Vezi definitia »
AURICULOTOMÍE s. f. deschidere a unui auricul al inimii, pentru a remedia o malformație cardiacă; atriotomie. (< fr. auriculotomie) Vezi definitia »
ERPETOLOGÍE s. f. parte a zoologiei care studiază reptilele și amfibienii. (< fr. erpétologie) Vezi definitia »
CALCEDÓNIE, s. f. Varietate (colorată sau translucidă) de bioxid de siliciu natural, folosită ca piatră semiprețioasă, la confecționarea unor obiecte de artă, ca abraziv etc. – Din fr. calcédoine, lat. chalcedonius. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z