Definita cuvantului culot
CULÓT, culote, s. n. Piesă izolantă montată la partea inferioară a unui tub electronic, în care sunt prinse rigid piciorușele conectate ca electrozi. – Din fr. culot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu culot
HOTENTÓT, hotentoți, s. m. (La pl.) Popor din familia de limbă boșimană, răspândit odinioară în estul și în sudul Africii, iar azi în câteva regiuni din Republica Africa de Sud; (și la sg.) persoană care aparține acestui popor. --Din fr. Hottentot. Vezi definitia »
Robot ale carui dimensiuni sunt de ordinul nanometrilor, care au posibilitatea de a efectua operatii si de a manipula obiecte la cea scara. Astfel de robot sunt ipotetici. Vezi definitia »
CIPRIÓT, -Ă, ciprioți, -te, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Ciprului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Ciprului sau ciprioților (1), privitor la Cipru sau la ciprioți. [Pr.: -pri-ot] – Din fr. Cypriote. Vezi definitia »
ZIGÓT s.m. Celulă-ou fecundată, rezultată din unirea a doi gameți sau a două nuclee; zigospor. [< fr. zygote, cf. gr. zygoo – unesc]. Vezi definitia »
COMPÓT s.n. Preparat alimentar făcut din fructe fierte în apă cu zahăr. [< fr. compote]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z