Definita cuvantului curcubetă
CURCUBÉTĂ, curcubete, s. f. (Reg.) 1. Dovleac (Cucurbita pepo maxima). 2. Tigvă. [Var.: curcubắtă s. f.] – Lat. cucurbita.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu curcubetă
BRÂNDZĂ, Marcel (1868-1934, n. Iași), botanist român. Studii de anatomie a plantelor, în special de sistematica și ecologia mixomicetelor în România. Vezi definitia »
săgetărícă s.f. (reg.) plantă erbacee perenă cu frunzele palmate și lobate, cu flori albastre sau albe; greghetin. Vezi definitia »
prospătură, prospături s. f. 1. virgină. 2. prostituată tânără, ținută de proxenet sau matroană la preț mare. 3. amantă sau iubită nouă a unui bărbat. Vezi definitia »
LEVIZÍTĂ s. f. Substanță toxică cu acțiune vezicantă folosită ca gaz de luptă. – Din fr., engl. lewisite. Vezi definitia »
MOVÍLĂ, movile, s. f. 1. Ridicătură de pământ naturală, mai mică și mai rotunjită decât dealul, care se află de obicei în regiunile de câmpie sau de podișuri joase. 2. Mică ridicătură de pământ sau de pietre, făcută de om pentru a servi ca semn de hotar, de aducere aminte pentru un mort etc. 3. Grămadă de obiecte (de același fel); morman, maldăr. – Din sl. mogyla. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z