Definita cuvantului cununa
CUNUNÁ, cunún, vb. I. 1. Refl. recipr. A se căsători (religios). 2. Tranz. A declara pe miri căsătoriți din punct de vedere religios. ♦ A asista pe cineva în timpul serviciului religios al cununiei, în calitate de naș. ♦ (Despre părinți) A-și căsători (după ritualul religios) fiul sau fiica. – Lat. coronare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cununa
CLORINÁ vb. tr. a cloriza. (< clor) Vezi definitia »
MARINÁ vb. I. În gastronomie, a introduce un aliment într-o marinadă pentru a se frăgezi și a se impregna de aromă înainte de a fi gătit sau pentru a fi conservat. – V. marinadă. Vezi definitia »
Persoana fizica sau de preferat persoana juridica prinsa in flagrant care bea alcool mai mult decat il lasa buzunarul... sau ficatul... Pe scurt alcoolic. Notoriu ar fi. Vezi definitia »
SCIZIONÁ, scizionez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) despărți, a (se) separa, a (se) desprinde dintr-un întreg organizat. [Pr.: -zi-o-] – Din sciziune. Vezi definitia »
MALAGUEÑA s.f. Dans popular spaniol de perechi, cu ritm lent, asemănător cu fandango, în care dansul alternează cu cântecul; melodia corespunzătoare. [Pr.: -ghé-nĭa] (< sp. malagueña < n.pr. Málaga) [et. și DRAE] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z