Definita cuvantului cupresacee
CUPRESACÉE, cupresacee, s. f. (La pl.) Familie de plante rășinoase, cu frunze persistente, aciculare sau în formă de solzi și cu flori unisexuate mici; (și la sg.) plantă (arbore sau arbust) care face parte din această familie. – Din fr. cupressacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cupresacee
DIATOMEE, s.f. la pl. Clasă de alge unicelulare și coloniale de culoare brună, al căror tal este protejat de două valve (epi- și hiopvalvă) impregnate cu dioxid de siliciu, și care trăiesc în apele mărilor, izvoare montane, mlaștini și în sol. (cf.gr. dia – prin mijloc + gr.temnein – a tăia) Vezi definitia »
PALÉE2, palee, s. f. Înveliș floral al plantelor graminee, alcătuit din două frunzișoare care se află pe axa spiculețului, la baza fiecărei flori. – Din lat. palea, germ. Pale. Vezi definitia »
LAURACÉE s.f.pl. Familie de arbori și arbuști din regiunile calde, cu frunzele persistente, bogate în uleiuri eterice; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. la-u-ra-ce-e, sg. invar. / < fr. lauracées]. Vezi definitia »
ALÉE s.f. 1. Drum într-un parc, într-o grădină etc. având pe margini arbori sau flori. ♦ Stradă plantată cu arbori; stradă îngustă și scurtă, intrare. 2. Înșiruire pe două rânduri a unor elemente arhitecturale de același fel. [Pron. -le-e, pl. -lei. / < fr. allée]. Vezi definitia »
BRAHIPNÉE s.f. (Med.) Respirație scurtă, sacadată. [< fr. brachypnée, cf. gr. brachys – scurt, pnoia – respirație]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z