Definita cuvantului cartona
CARTONÁ, cartonez, vb. I. Tranz. A lega o carte, un caiet etc. în scoarțe de carton1 (1); a broșa. ♦ A asigura o hartă, o planșă etc. cu un suport protector de carton1, sau, p. ext., de pânză, de piele etc. – Din fr. cartonner.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cartona
ÎNCUNUNÁ, încununez, vb. I. Tranz. 1. A așeza o cunună pe capul cuiva în semn de omagiu, de înălțare la o demnitate etc., a încorona; p. ext. a așeza un obiect deasupra altuia în chip de coroană. 2. Fig. A desăvârși o activitate, o operă etc.; a încorona (3). [Prez. ind. și; încunún] – În + cunună. Vezi definitia »
CHIAJNA (c. 1525-c. 1588), fiica lui Petru Rareș. Căsătorită în 1546 cu Mircea Ciobanul (de unde și porecla de Mircioaia); mama lui Petru cel Tînăr, domn al Țării Românești (1559-1568). A susținut cu deosebită dîrzenie menținerea fiului ei în scaunul domnesc. Surghiunită, împreună cu fiul său, de turci (1568). Vezi definitia »
REDIMENSIONÁ, redimensionez, vb. I. Tranz. A recalcula dimensiunile (unei construcții, unei mașini etc.) ♦ Fig. A aborda dintr-o nouă perspectivă; (rar) a regândi. [Pr.: -si-o-] – Re1- + dimensiona. Vezi definitia »
MENȚIONÁ, menționez, vb. I. Tranz. A semnala ceva (verbal sau în scris), a aminti (în treacăt); a pomeni. ♦ A specifica, a consemna. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. mentionner. Vezi definitia »
DEGLUTINÁ vb. I. intr., refl. (Lingv.; despre elementele unui cuvânt) A (se) separa. [< fr. déglutiner]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z