Definita cuvantului catabolism
CATABOLÍSM s. n. Proces biologic de transformare a unor substanțe complexe, specifice organismului, în alte substanțe mai simple și nespecifice, pe care organismul le elimină; dezasimilație, dezasimilare. – Din fr. catabolisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu catabolism
REIONÍSM s. n. mișcare în artele plastice din Rusia, de la începutul sec. XX, sinteză între cubism, futurism și orfism, care își propunea să sugereze, în pictură, a patra dimensiune, cultivând o compoziție structurată din raze colorate. (< fr. rayonnisme) Vezi definitia »
HIPERCORTICÍSM s. n. ansamblu de tulburări provocate de o secreție în exces a corticosuprarenalei. (< fr. hypercorticisme) Vezi definitia »
PACIFÍSM s. n. curent politic de esență liberală care se pronunță pentru pace și condamnă orice război. (< fr., it. pacifisme) Vezi definitia »
FATALÍSM s.n. Concepție filozofică idealistă mistică, potrivit căreia totul în lume și societate, întreaga desfășurare istorică a evenimentelor, a vieții, este predeterminată de soartă, de providență, de forțe supranaturale. [< fr. fatalisme, cf. lat. fatum – destin]. Vezi definitia »
MUTUALÍSM s. n. 1. sistem de ajutor reciproc. 2. simbioză (1). (< fr. mutualisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z