Definita cuvantului activitate
ACTIVITÁTE, activități, s. f. Ansamblu de acte fizice, intelectuale și morale făcute în scopul obținerii unui anumit rezultat; folosire sistematică a forțelor proprii într-un anumit domeniu, participare activă și conștientă la ceva; muncă, ocupație, îndeletnicire, lucru. ♦ Sârguință, hărnicie. 2. (În sintagma) Activitate solară = totalitatea fenomenelor care se produc în păturile exterioare ale suprafeței soarelui și care pot influența suprafața terestră. 3. (Fiz.) Numărul de particule emise pe secundă de o sursă radioactivă. – Din fr. activité, lat. activitas, -atis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu activitate
VITALITÁTE s. f. 1. putere vitală, energie, vigoare a unui om sau a unui lucru. 2. aptitudine de a trăi, de a dura mult timp. (< fr. vitalité, lat. vitalitas) Vezi definitia »
Oreste Wolcsics din Cluj-Napoca, colegiul national Emil Racovita. paduche pubian cu mustata si cu ochelari! den. stiintifica latelus Octopus Voicu:) Vezi definitia »
PSIHORIGIDITÁTE s. f. caracteristică de comportament a unui bolnav care perseverează în propriile idei și convingeri, lipsit de dinamism adaptativ. (< fr. psychorigidité) Vezi definitia »
MUTABILITÁTE s. f. Însușirea de a fi mutabil. – Din fr. mutabilité, lat. mutabilitas, -atis. Vezi definitia »
Unitate de masura din SI pentru radioactivitate. 1 Bq(bequerel) reprezinta activitatea unei cantitati de material radioactiv incare un nucleu se descompune pe secunda. (pe scurt: 1Bq=numarul de descompuneri pe secunda) 1Bq=2,7*10(la-11) Ci (Ci-curie-vechea unitate de masura a radioactivitatii) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z