Definita cuvantului catapultă
CATAPÚLTĂ, catapulte, s. f. 1. Mașină de război, folosită mai ales la atacul cetăților, care servea, în antichitate și la începutul evului mediu, la aruncarea pietrelor sau a butoaielor cu substanțe inflamabile asupra inamicului. 2. Dispozitiv pentru lansarea unei aeronave care, la decolare, trebuie să atingă o viteză mare pe un spațiu redus. 3. Dispozitiv pentru aruncarea din avion a pilotului împreună cu scaunul sau cu cabina, în vederea parașutării lui în caz de pericol. – Din fr. catapulte, lat. catapulta.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu catapultă
TÂRȘIITÚRĂ s. f. v. târșâitură. Vezi definitia »
TENIÁZĂ, teniaze, s. f. Boală parazitară determinată de prezența în intestinul omului a viermilor paraziți din genul Taenia. [Pr.: -ni-a-] – Din fr. téniasis. Vezi definitia »
DACTILIOTÉCĂ s. f. Colecție de inele sau de pietre prețioase. ♦ Casetă, sipet pentru păstrarea inelelor sau a pietrelor prețioase. [Pr.: -li-o-] – Din germ. Daktyliothek. Vezi definitia »
MASTÓZĂ s.f. (Med.) Modificări ale mamelelor, având la bază o stare de hiperfoliculinie. [< fr. mastose]. Vezi definitia »
SANGUÍNĂ, sanguine, s. f. Mineral de culoare roșiatică-brună care conține oxid feric natural. ♦ Creion a cărui mină, roșie-brună, este făcută din sanguină. ♦ Desen executat cu un creion a cărui mină este făcută din sanguină; litografie care imită un astfel de desen. – Din fr. sanguine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z