Definita cuvantului catarg
CATÁRG, catarge, s. n. 1. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir; arbore. 2. Construcție de metal care înlocuiește turnul de extracție în industria petrolieră. – Din ngr. katárti.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu catarg
HÁMBURG s. m. varietate de struguri cu boabele rare, ușor sferice, cu pielița groasă, de culoare neagră-violacee. ◊ vin din acești struguri. (cf. Hamburg) Vezi definitia »
CHERBOURG [șerbúr], oraș în NV Franței (Normandia), în Pen. Cotentin, port militar la c. Mînecii; 85,5 mii loc. (1982, cu suburbiile). Șantiere navale. Constr. de mașini agricole; metalurgie. Biserică (sec. 15-19). Muzeu. Vezi definitia »
ÁISBERG, aisberguri, s. n. Bloc (mare) de gheață desprins din calotele glaciare polare, care plutește pe oceane spre zona caldă, influențând clima regiunilor învecinate și stingherind navigația; ghețar2 plutitor. – Din fr., engl. iceberg. Vezi definitia »
BLUMBERG [blámbəg], Baruch S. (n. 1925), medic american. Prof. la Universitatea Pennsylvania. A descoperit agentul cauzal al hepatitei serice și a elaborat metoda de depistare a acestuia la donatorii de sînge. Premiul Nobel (1976), împreună cu D. Gajdusek. Vezi definitia »
ERG1, ergi, s. m. (Fiz.) Unitate de măsură a energiei, egală cu lucrul mecanic efectuat de o forță de o dină care își deplasează punctul de aplicație cu un centimetru. – Din fr. erg. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z