Definita cuvantului cauciucat
CAUCIUCÁT, -Ă, cauciucați, -te, adj. Acoperit sau impregnat cu cauciuc. [Pr.: ca-u-] – V. cauciuca.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cauciucat
ELECTORÁT, electorate, s. n. 1. Demnitate de elector (2). 2. Teritoriu supus autorității unui elector (2). 3. Totalitatea alegătorilor în cadrul unor alegeri (2). – Din fr. électorat, germ. Elektorat. Vezi definitia »
ÎNDUIOȘÁT, -Ă, înduioșați, -te, adj. Cuprins de înduioșare; mișcat, emoționat. ♦ (Rar) Duios. [Pr.: -du-io-] – V. înduioșa. Vezi definitia »
SEMICALIFICÁT, -Ă adj. care nu are o calificare suficientă. (< semi- + calificat) Vezi definitia »
NEGREVÁT adj. v. REZERVĂ (1). Cantitate de alimente, de obiecte, de bani, de materiale etc. pusă deoparte și păstrată pentru a fi întrebuințată mai târziu; depozit. ♦ (Ec. pol.) Rezerve de stat = cantitate de bunuri materiale dintre cele mai importante acumulate și centralizate cu scopul de a asigura continuitatea procesului de producție și necesitățile de consum ale populației, în cazul ivirii unor greutăți neprevăzute. Rezerve interne = posibilități existente într-o întreprindere, a căror descoperire și folosire permit, fără investiții suplimentare mari, să se realizeze caantități sporite de produse. (Fin.) Rezervă-aur = cantitatea de aur pe care o păstrează băncile de emisiune ca garanție pentru biletele de bancă puse în circulație și pentru lichidarea datoriilor către alte țări, în cazul când acestea nu pot fi achitate prin livrări de mărfuri obișnuite. Rezervă lichidă = a) totalitatea mijloacelor bănești, existente sub orice formă, negrevate de nici o sarcină, disponibile la o bancă, la o întreprindere etc.; b) aurul disponibil în monede sau în lingouri, precum și valutele și devizele liber convertibile în aur, destinate operațiilor internaționale. [DEX '98] Vezi definitia »
FASTIGIÁT, -Ă (Despre arbori) Cu ramurile îndreptate în sus, paralel cu trunchiul. ♦ (Despre pedunculi florali) Care pornesc de la diferite niveluri, ajungând aproximativ la același nivel. [Pron. -gi-at. / < fr. fastigié, cf. lat. fastigium – vârf]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z