Definita cuvantului cauteriza
CAUTERIZÁ, cauterizez, vb. I. Tranz. A arde cu cauterul sau cu o substanță caustică o rană, un țesut bolnav etc., pentru a dezinfecta sau pentru a vindeca. [Pr.: ca-u-] – Din fr. cautériser, lat. cauterizare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cauteriza
INDUSTRIALIZÁ vb. I. tr. a dezvolta industria; a introduce tehnica mașinistă în anumite procese de muncă; a transforma un proces de producție meșteșugărească într-un proces de producție întemeiat pe tehnica mașinistă modernă. II. tr., refl. a deveni, a face (un stat) să devină industrial. ◊ a transforma o materie primă în produse industriale. (< fr. industrialiser) Vezi definitia »
CRISTALIZÁ, cristalizez, vb. I. 1. Intranz. și refl. (Despre substanțe) A se transforma dintr-o stare gazoasă, lichidă sau solidă-amorfă în stare solidă-cristalină. 2. Refl. și tranz. Fig. A lua sau a da o formă precisă, potrivită; a (se) închega, a (se) limpezi, a (se) clarifica. – Din fr. cristalliser. Vezi definitia »
TELEVIZÁ, televizez, vb. I. Tranz. A transmite imagini prin televiziune. – Din fr. téléviser. Vezi definitia »
MORTEZÁ vb. tr. a prelucra un material cu morteza. (< fr. mortaiser) Vezi definitia »
OFICIALIZÁ, oficializez, vb. I. Tranz. A da sau a face să dobândească un caracter oficial; a consfinți (prin lege). [Pr.: -ci-a-] – Din fr. officialiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z