Definita cuvantului cavalerește
CAVALERÉȘTE adv. În felul cavalerilor; sincer, deschis. – Cavaler + suf. -ește.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cavalerește
FRATERNITÁTE s. f. legătură strânsă, frățească între persoane, colectivități, popoare etc. (< fr. fraternité, lat. fraternitas) Vezi definitia »
a scoate (cuiva) gărgăunii din cap expr. a face (pe cineva) să renunțe la ideile sale ciudate / extravagante. Vezi definitia »
SINUOZITÁTE, sinuozități, s. f. (Adesea fig.) Curbă, cotitură a unui drum, a unui curs de apă etc. [Pr.: -nu-o-] – Din fr. sinuosité. Vezi definitia »
INCOMENSURABILITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi incomensurabil (1) din cauza dimensiunilor foarte mari. ♦ Imposibilitate de evaluare din cauza valorii prea mari. 2. (Mat.) Caracteristică a unor mărimi de a fi incomensurabile (2). – Din fr. incommensurabilité. Vezi definitia »
PUBLICITÁTE s. f. Faptul de a face cunoscut un lucru publicului; difuzare de informații în public; caracterul a ceea ce este public. ♦ Agenție (sau birou) de publicitate = birou unde se pot da, pentru a fi publicate în ziare sau difuzate prin radio și televiziune, anunțuri (cu caracter particular). Mica publicitate = rubrică a unui cotidian în care se publică anunțuri cu caracter particular. Agent de publicitate = persoană angajată de o firmă comercială pentru a face reclamă mărfurilor ei. ◊ Loc. vb. A da publicității = a publica. – Din fr. publicité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z