Definita cuvantului cavalet
CAVALÉT, cavalete, s. n. 1. Postament pe care se așază ambarcațiile la bordul unei nave sau pe uscat. 2. Suport de lemn care se fixează provizoriu pe cofrajul unui planșeu de beton și pe care se sprijină dreptarul cu care se face nivelarea planșeului după turnarea betonului. – Din it. cavalletto.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cavalet
FĂGÉT, făgete, s. n. Pădure de fag. – Fag + suf. -et. Vezi definitia »
INTERPRÉT, -Ă, interpreți, -te, s. m. și f. 1. Persoană care traduce pe loc și oral ceea ce spune cineva în altă limbă, mijlocind astfel înțelegerea dintre două sau mai multe persoane; translator, tălmaci. 2. Fig. Persoană care exprimă năzuințele unei colectivități; persoană care face cunoscute altuia voința, dorința, sentimentele cuiva; exponent, reprezentant. 3. Persoană care interpretează un rol într-un spectacol, o bucată muzicală, o poezie etc. V. artist, actor. – Din fr. interprèt, lat. interpres, -etis. Vezi definitia »
castriét, castriéte, s.n. (înv.) renunțare. Vezi definitia »
TANGONÉT s.n. Tangon de lungime mică. [Cf. fr. tangonet]. Vezi definitia »
CROCHÉT s. n. joc sportiv între două echipe de câte 18 jucători, care lovesc niște bile cu un ciocan de lemn, făcându-le să treacă printr-o serie de mici arcade dispuse după un anumit traseu. (< fr. croquet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z