Definita cuvantului călătorie
CĂLĂTORÍE, călătorii, s. f. Acțiunea de a călători; drum pe care îl face cineva într-un loc (mai depărtat). ◊ Expr. (Ir.) Călătorie sprâncenată = urare care arată indiferența pentru plecarea cuiva. – Călători + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu călătorie
TAXINOMÍE s.f. v. taxonomie. Vezi definitia »
-STENÍE elem. „putere, forță, energie”. (< fr. -sthénie, cf. gr. sthenos) Vezi definitia »
CANCELÁRIE s. f. 1. birou, secție a unei instituții administrative. ◊ sală într-o școală, loc de adunare a cadrelor didactice. 2. serviciu în cadrul reprezentanțelor diplomatice și consulare. (< it. cancelleria, rus. kanceliariia) Vezi definitia »
HIPERMANÍE, hipermanii, s.f. Stare de excitație trecătoare sau durabilă care se manifestă printr-o stare de spirit exuberantă, hiperactivitate și volubilitate. Hipomania poate reprezenta o formă atenuată a fazei de manie în psihoza maniacodepresivă. Ea poate, de asemenea, să fie cauzată de unele intoxicații (alcool, psihostimulante, corticosteroizi). Vezi definitia »
CALOTIPÍE s.f. Vechi procedeu de fotografiere, în care se folosea clorura de argint ca sensibilizator și cea de sodiu sau iodura de potasiu pentru fixare. [Gen. -iei. / < fr. calotypie, cf. gr. kalos – frumos, typos – urmă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z