Definita cuvantului călibilitate
CĂLIBILITÁTE s. f. Proprietate a unui metal de a putea fi călit (I 1). – Călibil + suf. -itate.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu călibilitate
NOTORIETÁTE s. f. Însușirea de a fi notoriu, faptul de a fi cunoscut de multă lume; reputație, faimă. [Pr.: -ri-e-] – Din fr. notoriété. Vezi definitia »
INCOMPATIBILITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire, necompatibilitate. 2. Interzicere (prevăzută de lege) de a cumula două funcții, două atribuții care, prin caracterul lor, sunt contradictorii. 3. (Med.) Termen folosit de obicei în legătură cu transfuziile de sânge pentru a arăta o nepotrivire de grup sangvin. 4. (Mat.) Caracteristică a unui sistem de ecuații sau inecuații de a fi incompatibil. – Din fr. incompatibilité. Vezi definitia »
SOLUBILITÁTE, solubilități, s. f. Proprietate a unor săruri de a se putea dizolva într-un solvent. ♦ Cantitate maximă de substanță, exprimată în grame, conținută într-o anumită cantitate de solvent la o temperatură determinată. – Din fr. solubilité. Vezi definitia »
REGLÉTE s. m. v. reglet. Vezi definitia »
CLUABILITÁTE s. f. (constr.) proprietate a unui material de a putea fi prins în cuie. (< fr. clouabilité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z