Definita cuvantului antropoidă
ANTROPOÍDĂ, antropoide, s.f. – V. antropoid (2) [DEX'98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu antropoidă
ADRÉSĂ, adrese, s. f. 1. Indicație (pe scrisori, pe colet etc.) cuprinzând numele și domiciliul destinatarului. ♦ Date care indică domiciliul unei persoane. ◊ Expr. (A spune, a vorbi etc. ceva) la adresa cuiva = (a spune, a vorbi etc. ceva) cu privire la cineva. A greși adresa = a) a nimeri în alt loc sau la altă persoană decât cea indicată; b) (fam.) a avea o părere greșită despre cineva sau ceva, a se înșela asupra cuiva. 2. Comunicare oficială făcută în scris de o organizație, o instituție etc. 3. (Inform.) Expresie (numerică) pentru localizarea informației în memorie (3). – Din fr. adresse. Vezi definitia »
moștínă1, s.f. (reg.) 1. timp ploios, neguros. 2. loc umed. Vezi definitia »
JÚPĂ s. f. 1. fustă. 2. (tehn.) partea cilindrică a unui rezervor de stocaj. 3. (av.) element de structură al unei rachete servind la racordarea a două etaje succesive. 4. (mec.) suprafața laterală a unui piston, care asigură ghidajul în interiorul cilindrului. (< fr. jupe) Vezi definitia »
ringlótă (ringlóte), s. f. – Varietate de prune. – Var. renglotă. Fr. reine-Claude. Vezi definitia »
vipúșcă (-ști), s. f. – Fîșie de postav cusută ca garnitură de altă culoare la unele uniforme. Rus. vypuška (Cihac, II, 457). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z