Definita cuvantului călinet
CĂLINÉT, călineturi, s. n. (Rar) Crâng de călini. – Călin + suf. -et.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu călinet
BALONÉT, balonete, s. n. 1. Cameră de gaz din interiorul unui dirijabil, care se poate umfla sau dezumfla, pentru a menține înălțimea dirijabilului în timpul zborului. 2. Plutitor suplimentar montat către extremitățile aripilor unui hidroavion, pentru a împiedica intrarea acestora în apă. – Fr. ballonnet. Vezi definitia »
PLACHET, placheți, s.m. (Auto) Elementul activ și de uzură al frânelor cu disc, sub forma unei plăcuțe metalice pe care se aplică un material antifricțiune (ferodo sau un material asemănător). Se mai numeste și plăcuță de frână. – Din fr. plaquette. Vezi definitia »
VAGONÉT, vagonete, s. n. Vagon (1) de dimensiuni mici, care circulă pe șine cu ecartament îngust, folosit pentru transportul de materiale la lucrări forestiere si de terasament, în fabrici, în mine, pe șantiere etc. ♦ Vehicul de funicular care circulă suspendat pe un cablu. – Din fr. wagonnet. Vezi definitia »
tabinét (-te), s. n. – Un anumit joc de cărți. Fr. table nette. Vezi definitia »
CARNÉT s. n. 1. caiet mic (pentru însemnări). 2. act, document de forma unui mic carnet (1), în care se arată apartenența posesorului. (< fr. carnet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z