Definita cuvantului călugăraș
CĂLUGĂRÁȘ, călugărași, s. m. Diminutiv al lui călugăr (I). – Călugăr + suf. -aș.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu călugăraș
costumaș, costumașe s. n. (dim., iron.) lucrător al Direcției a V-a a Securității, poliția politică comunistă, care avea misiunea de a patrula la vedere pe Calea Victoriei, între sediile fostului Comitet Central al P.C.R. și al fostului Consiliu de Stat. Vezi definitia »
CĂLÚȘ, călușuri, s. n. 1. Bucată de lemn sau de metal care se pune între dinții dinainte ai unui animal, spre a-l forța să țină gura deschisă; mototol de cârpe care se introduce în gura unei persoane, pentru a o împiedica să strige. ◊ Expr. A pune (cuiva) călușul în gură = a împiedica (pe cineva) să vorbească. 2. Bețișor care face parte din mecanismul de declanșare al capcanelor de lemn. 3. Mică piesă de lemn cu o formă specială, pe care se sprijină coardele întinse ale unui instrument muzical; scaun. 4. Suport de lemn pe care pictorul își așază tabloul când lucrează; șevalet. 5. Utilaj de foraj, pentru rotirea prăjinilor, folosit în forajul prin percuție sau în cel manual. 6. (De obicei art.) Numele unui dans popular cu figuri variate, jucat (în preajma Rusaliilor) de un grup de flăcăi; melodie după care se execută acest dans; călușar (1), călușel (4). – Cal + suf. -uș. Vezi definitia »
BALHAȘ, lac în Kazahstan (C.S.I.), navigabil, lipsit de scurgere, la 342 m alt. În V are apă dulce, iar în E sărată. Supr. medie: 18,2 mii km2. Ad. med.: 6 m; ad. max.: 26,5 m. În el se varsă rîurile Ili, Karatal, Aksu ș.a. Port pr.: Balhaș. Vezi definitia »
PIEPTĂNÁȘ, pieptănași, s. m. Pieptănuș (1). – Pieptene + suf. -aș. Vezi definitia »
pietrúș s.n. și s.m. (reg.) 1. (s.n. sg.) nisip amestecat cu pietriș, pe malul unui râu. 2. (s.m. pl. pietruși) pasăre denumită și „gușă-roșie”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z