Definita cuvantului cărăușește
CĂRĂUȘÉȘTE adv. (Rar) în felul cărăușilor (1). [Pr.: -ră-u-] – Cărăuș + suf. -este.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cărăușește
DENSITÁTE s. f. 1. faptul, calitatea de a fi dense. 2. raportul dintre masa și volumul unui corp; masă specifică. 3. număr, cantitate de obiecte aflate pe o suprafață sau pe o lungime luate ca unitate. ◊ raportul dintre populație și teritoriul ocupat de aceasta. (< fr. densité, lat. densitas) Vezi definitia »
HIPOACIDITÁTE s.f. Secreție insuficientă de suc gastric. [Pron. -po-a-. / cf. fr. hypoacidité]. Vezi definitia »
APROBÁTE (Approbatae constitutiones regni Transylvaniae et partium Hungariae eldem adnexarum), colecție de legi întocmită în 1656, care cuprinde legiuirile Dietei Transilvaniei din 1541 pînă în 1653. Împreună cu „Compilatele” și cu „Tripartitul” lui Werböczi, formau codicele de legi ale Transilvaniei, pînă la ocupația habsburgică. Vezi definitia »
INDIVIZIBILITÁTE s. f. 1. faptul de a fi indivizibil; caracterul a ceea ce este indivizibil. 2. (jur.) situație în care, la săvârșirea unei infracțiuni, participă mai multe persoane, ori două sau mai multe infracțiuni au fost săvârșite prin același act. (< fr. indivizibilité) Vezi definitia »
OSPITALITÁTE s. f. Însușirea de a fi ospitalier. ♦ Primire, găzduire bună oferită cuiva. – Din fr. hospitalité, lat. hospitalitas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z