Definita cuvantului câinie
CÂINÍE s. f. Atitudine sau faptă plină de răutate, de cruzime; câinoșenie. – Câine + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu câinie
TRICOTILOMANIE, tricotilomanii, s.f. Dorinta patologica si obsesiva a unei persoane de a-si smulge parul, care poate duce la calvitie totala. – Tricotiloman+suf.-ie. Vezi definitia »
FLOTÁȚIE s.f. 1. Procedeu de separare pe cale umedă a mineralelor utile din minereuri și a cărbunelui de steril. ♦ Separarea semințelor prin scufundarea lor în apă. 2. Flotare. [Gen. -iei. / cf. fr. flottation]. Vezi definitia »
HISTEROSCOPÍE, histeroscopii, s. f. (Med.) Examinare vizuală a cavității uterine cu ajutorul unui instrument special. – Din fr. hystéroscopie. Vezi definitia »
CARBURÁȚIE s.f. Amestecare a combustibilului cu aer (la motoarele cu explozie). ◊ Cameră de carburație = parte a carburatorului în care se face carburația. [Gen. -iei, var. carburațiune s.f. / cf. fr. carburation]. Vezi definitia »
ABLACTÁȚIE, ablactații, s. f. 1. Trecere treptată și progresivă de la alimentația exclusiv lactată a sugarului la o alimentație diversificată. 2. Oprire a secreției lactate la femeile la care alăptarea este contraindicată sau inutilă. – Din germ. Ablaktation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z