Definita cuvantului cârceie
CÂRCÉIE, cârceie, s. f. Piesă de lemn sau de fier de la car, cu care se leagă tânjala de proțap (când se înjugă patru boi). – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cârceie
CIVILIZÁȚIE s. f. 1. nivel de dezvoltare a culturii materiale și spirituale dintr-o epocă dată a unui popor, a unui stat etc.; (p. ext.) stadiu înalt de dezvoltare a unei societăți. 2. (spec.) cultură materială. (< fr. civilisation) Vezi definitia »
PULÍE, pulii, s. f. Roată specială cu șanț pe circumferința exterioară, pe care se montează o frânghie sau o curea pentru a transmite o mișcare circulară. – Din fr. poulie. Vezi definitia »
APATÍE s. f. Stare de indiferență, lipsă de interes, atitudine pasivă față de tot ce e în jur. – Fr. apathie (lat. lit. apathia). Vezi definitia »
RÖNTGENTERAPÍE s. f. (Med.) Radioterapie. [Pr.: rönt-ghen-.Var.: roentgenterapíe s. f.] – Din fr. röntgenthérapie, germ. Röntgentherapie. Vezi definitia »
AMONIURÍE s.f. (Med.) Prezența amoniacului în urină. [Pron. -ni-u-ri-e, pl. -ii, gen. -iei. / < fr. ammoniurie, cf. fr. ammoniaque, gr. ouron – urină]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z