Definita cuvantului celuloid
CELULOÍD s. n. Materie solidă, incoloră, uneori transparentă, lucioasă, flexibilă și plastică, ușor inflamabilă, obținută din nitroceluloză și camfor, folosită la fabricarea filmelor fotografice, a lacurilor și a unor obiecte uzuale. – Din fr. celluloïd.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu celuloid
HOMICÍD2, homiciduri, s. n. Omor, crimă, asasinat. – Din fr. homicide. Vezi definitia »
REGICÍD, -Ă I. adj., s. m. f. (cel) care a ucis un rege. II. s. n. asasinare a unui rege. (< fr. régicide, lat. regicida) Vezi definitia »
ACÍD1, acizi, s. m. Substanță cu gust acru care înroșeste hârtia albastră de turnesol și care, în combinație cu o bază, formează o sare – Fr. acide (lat. lit. acidus). Vezi definitia »
TORÍD, -Ă adj. Excesiv de cald; arzător, fierbinte. ♦ Zonă toridă = zonă de pe suprafața Pământului situată între cele două tropice. [< fr. torride, cf. lat. torridus]. Vezi definitia »
a fi în ofsaid expr. 1. (în fotbal sau în hochei) a fi în poziție neregulamentară de joc în terenul advers. 2. (fig.) a acționa în mod necinstit, a comite un act ilegal. 3. (intl.) a nu fi la curent cu ultimele evenimente. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z