Definita cuvantului cerca
CERCÁ, cerc, vb. I. 1. Tranz. (Pop.) A cerceta, a examina; a iscodi. ♦ Intranz. A întreba, a se informa. 2. Tranz. și refl. (Pop.) A se strădui, a se sili; a căuta să... 3. Tranz. (Pop.) A proba, a căuta să vezi dacă ceva e bun, potrivit etc. 4. Tranz. (Înv. și reg.) A căuta. 5. Tranz. (Înv.) A supune la grele încercări. 6. Tranz. (Reg.) A vizita, a frecventa. 7. Intranz. (Pop.) A reveni; a da târcoale. 8. Tranz. unipers. (Pop.) A fi cuprins de o anumită stare sufletească, de o durere fizică etc. – Lat. circare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cerca
debarcá (-c, -át), vb.1. A se da jos de pe o navă, a coborî pe uscat. – 2. A ajunge. – 3. A înlătura, a da afară. Fr. débarquer.Der. debarcader, s. n., din fr. débarcadère. Vezi definitia »
RUSIFICÁ vb. I. 1. tr., refl. A (se) asimila cu populația de limbă rusă. 2. tr. A modifica (un cuvânt, o expresie etc.) după structura limbii ruse. [Cf. fr. russifier]. Vezi definitia »
SAPONIFICÁ vb. I. tr., refl. (Despre esteri) A (se) descompune prin hidroliză în acizi grași și alcool. ♦ (Despre grăsimi) A (se) transforma în săpun. [P.i. saponífic. / < fr. saponifier, cf. lat. sapo – săpun, facere – a face]. Vezi definitia »
CÓCA s. m. invar. Arbust din America de Sud, din ale cărui frunze se extrage cocaina (Erythroxylon coca). – Din fr. coca. Vezi definitia »
PREDICÁ vb. I. intr. 1. a rosti o predică. 2. (fil.) a atribui unui obiect o calitate sau un atribut. II. tr. a recomanda cu insistență; a propovădui. (< lat. praedicare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z