Definita cuvantului cerșitori
CERȘITORÍ vb. IV. v. cerșetori.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cerșitori
CATARI (‹ gr. katharós „curat”) s. m. pl. Adepții unei erezii din sec. 11-13, răspîndită în Europa apuseană (în special în Italia, Flandra, S Franței), cu precădere în rîndurile meseriașilor și țăranilor. Condamnau lumea materială, considerată ca o creație a diavolului, chemînd la o viață castă și austeră în vederea unirii cu Dumnezeu. Învățătura lor a stat la baza ereziei albigenzilor. Vezi definitia »
biștári s. m. pl. – Bani. Țig. bišto „al douăzecilea” (cf. cuvîntul în Wlislocki 76), probabil folosit la început, în arg., ca echivalent al lui „pol”, monedă de 20 lei. Bogrea, Dacor., VII, 36, indicare acest etimon, a cărui autenticitate este combătută de Graur, 130, care propune în loc biš star „24”, care se înțelege mai puțin (cf. Juilland 159). Un țig. bištari, la Vasiliu, GS, VII, 104. Vezi definitia »
QUÁDRI- v. cvadri-. Vezi definitia »
iepurí vb. IV (înv.) a vâna iepuri. Vezi definitia »
aglomerari urbane formate dintr-un oras cu rol de centru, în jurul caruia graviteaza, din punct de vedere economic, administrativ si cultural, o serie de orase învecinate, mai mici Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z