Definita cuvantului cetățean
CETĂȚEÁN, -Ă, cetățeni, -e, s. m. și f. Locuitor al unui stat, care se bucură de drepturi civile și politice și care are anumite obligații față de acel stat. ♦ (La vocativ) Termen oficial de adresare; cuvânt cu care ne adresăm unei persoane al cărei nume nu-l cunoaștem. – Cetate + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cetățean
SIBERIÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Siberia. ♦ frig ~ = (fig.) frig grozav, foarte mare. (< fr. sibérien) Vezi definitia »
JONATHÁN s.m. și n. v. ionatan. Vezi definitia »
sahán, saháne, s.n. 1. (înv. și reg.) vas metalic de diverse forme și dimensiuni; în care se gătește, se încălzește ori se servește mâncarea. 2. (reg.) abajur. Vezi definitia »
capán (-ne), s. n. – Magazie, depozit de alimente; în special tîrgul oficial de la Constantinopol, sau cămara imperială. – Tc. kapan (Șeineanu, II, 87; Lokotsch 1062; Ronzevalle 132); cf. ngr. ϰαπάντζα, bg. kapan.Der. capanlîu, s. m. (înv., negustor turc angrosist, care cumpăra mărfuri pentru tîrgul din Constantinopol, sau pentru intendența armatei; se bucură de prioritate în cumpărarea alimentelor), din tc. kapanli; capange (var. capangă), s. f. (laț, cursă, plasă), din tc. kapanca. Vezi definitia »
ploscán, ploscáni, s.m. (reg.) par cu care se cară grămezi de fân (de otavă) pentru a face o căpiță, o claie; ploscar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z