Definita cuvantului cheotoare
CHEOTOÁRE, cheotori, s. f. 1. Mic ochi de ață, de șiret, de stofă etc. la un obiect de îmbrăcăminte, prin care se petrece nasturele pentru a încheia obiectul. 2. Tăietura din partea stângă (sau dreaptă) a reverului unei haine (bărbătești); butonieră. 3. (Pop.) Loc unde se împreună bârnele la colțurile caselor. [Pr.: che-o-Var.: cheutoáre, chiotoáre s. f.] – Lat. *clautoria (< *clautus = clavutus).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cheotoare
Autoapreciere excesivă; sentimentul irațional de superioritate față de cineva in ceea ce privește talentul, frumusețea, bogăția, rang, inteligența si așa mai departe; Comportament sau tratament disprețuitor; Insolenta sau aroganta a comportamentului; purtare aroganta. Mândria , rareori, poate avea conotații bune când are sensul de încântare sau exaltare rezultând dintr-o fapta sau posesie. Sinonime ale mândriei sunt egocentrismul, aroganta, disprețul și trufia. Vezi definitia »
AERÁRE, aerări, s. f. Acțiunea de a aera. [Pr.: a-e-] – V. aera. Vezi definitia »
TRONÁRE, tronări, s. f. Acțiunea de a trona și rezultatul ei. – V. trona. Vezi definitia »
ATRAMENTÁRE s.f. Tratament termochimic al pieselor de oțel, prin încălzire în baie cu soluție de fosfat de fier și de mangan. [După germ. Atramentverfahren, cf. lat. atramentum – culoare neagră]. Vezi definitia »
PENSULÁRE s.f. Acțiunea de a pensula și rezultatul ei; pensulație. [< pensula]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z