Definita cuvantului cherem
CHERÉM s. n. (Pop. și fam.; în expr.) A fi (sau a se afla, a sta etc.). la cheremul cuiva = a fi (sau a se afla, a sta etc.) la discreția, la bunul plac al cuiva. A avea pe cineva la cheremul său = a dispune de cineva după voie. – Din tc. kerem „favoare, bunăvoință”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cherem
FLOÉM s. n. totalitatea vaselor liberiene care conduc seva elaborată în diferite părți ale plantelor lemnoase. (< fr. phloème) Vezi definitia »
PROBLÉM s. n. v. problemă. Vezi definitia »
STEM s. n. acord de angajare a unei nave prin care armatorul se obligă să efectueze transportul, se hotărăsc data și locul încărcăturii, cantitatea de încărcat rămânând eventual a se stabili ulterior. (< engl. stem) Vezi definitia »
TOTÉM, totemuri, s. n. 1. Animal, plantă sau, rar, obiect considerat de unele triburi primitive ca strămoș și protector al populației respective și venerat ca atare. 2. Imagine, reprezentată de obicei sculptural, a unui totem (1). [Pl. și: (m.) totemi] – Din fr. totem. Vezi definitia »
METAXILÉM s. n. țesut lemnos din vase cu lumen mare, care se formează după încetarea creșterii în lungime a rădăcinii și tulpinii. (< fr. métaxylème) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z