Definita cuvantului cheson
CHESÓN, chesoane, s. n. 1. Vehicul de artilerie, tras de cai, format dintr-o ladă de tablă închisă, împărțită în compartimente, destinat pentru transportul muniției. 2. Fiecare dintre despărțiturile cu pereți metalici care se fac la o navă, cu scopul de a evita pătrunderea masivă a apei în caz de avarie. ♦ Dulap pentru păstrarea efectelor pe bordul unei nave. 3. Construcție de beton, de oțel etc. de forma unei cutii, care servește la executarea fundațiilor sub apă sau în terenurile umede, precum și la repararea unei nave sub linia de plutire. – Din fr. caisson.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cheson
GUDRON s. n. Lichid uleios, negru sau brun, prin distilarea uleiurilor minerale, ale lemnului etc. -Din fr. Goudron Vezi definitia »
SEPTILIÓN s. n. număr egal cu un milion de sextilioane (1042). (< fr. septillion) Vezi definitia »
CHESTERTON [tʃéstətən], Gilbert Keith (1874-1936), scriitor englez. A cultivat aproape toate genurile literare, dar s-a impus mai ales prin romanele filozofice, sociale sau parodic-polițiste, caracterizate prin umorul grotesc și stilul paradoxal („Numitul Joi”, „Povestirile părintelui Brown”, „Omul care știa prea multe”). Vezi definitia »
FRISÓN s.n. Senzație de frig însoțită de tremurături, manifestată de obicei înainte sau în timpul febrei. [Pl. -oane. / < fr. frisson]. Vezi definitia »
eortológhion (-oáne), s. n.1. Calendar al sărbătorilor religioase. – 2. Carte care conține imnurile tuturor sărbătorile de peste an. Ngr. ἐορτολόγιον. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z