Definita cuvantului crea
CREÁ, creez, vb. I. Tranz. 1. A face ceva ce nu exista înainte; a întemeia, a produce, a înființa; a organiza. ♦ A inventa, a născoci; a concepe, a compune o operă literară, o bucată muzicală etc. 2. A pregăti, a instrui pe cineva, a forma pentru o carieră sau pentru o misiune. 3. (Teatru, în expr.) A crea un rol = a da viață unui personaj, a interpreta cu pricepere și originalitate un rol dintr-o piesă de teatru, un film etc. [Prez. ind. pers. 1 pl. creăm, ger. creând] – Din fr. créer, lat. creare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crea
Frustrarea este un fenomen complex de dezechilibru afectiv ce apare la nivelul personalității în chip tranzitoriu sau relativ stabil, ca urmare a nerealizării unei dorințe, a obstrucționării satisfacerii unei trebuințe, a deprivării subiectului de ceva ce îi aparținea anterior, în ordinea materială sau în plan proiectiv și afectiv. Vezi definitia »
actiunea de a se juca pt a castiga ceva Vezi definitia »
chilermeneá, s.f. (înv.) mineral folosit la colorat și în medicină. Vezi definitia »
TÂLHĂREÁ, tâlhărele, s. f. (Bot.) 1. Plantă erbacee din familia compozeelor, cu flori galbene, adesea roșietice în exterior, dispuse în capitule (Lactuca sagittata). 2. Susai. 3. Salata-iepurelui. – Tâlhar + suf. -ea. Vezi definitia »
urdu-beleá interj. – Exprimă ideea de surpriză neplăcută. – Orogine incertă. Pare a fi creație expresivă, ca hurduz-burduz, turlu-burlu etc. Totuși, Tiktin, Candrea și Scriban se gîndesc la un tc. urdu bela „neplăcerea unei încartiruiri militare”, expresie neatestată. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z