Definita cuvantului dogmatism
DOGMATÍSM, s. n. Mod de gândire care operează cu teze acceptate necritic, considerate valabile în orice condiții și veșnic. – Din fr. dogmatisme. Cf. rus. dogmatism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dogmatism
VEDETÍSM s. n. Preocupare, tendință de a se pune în evidență cu orice preț, de a epata; atitudine de afirmare exagerată a calităților proprii (specifică mai ales unui actor sau unui sportiv). – Vedetă + suf. -ism. Vezi definitia »
LASSALLEANÍSM s. n. curent în mișcarea muncitorească din Germania, care, admițând posibilitatea transformării pașnice a capitalismului în socialism cu ajutorul unor cooperative sprijinite de stat, propovăduia înlocuirea luptei revoluționare prin lupta pentru vot universal și prin activitatea parlamentară pașnică. (< germ. Lassalleanismus) Vezi definitia »
LAMBDACÍSM s.n. Pronunțare defectuoasă a literei l. ♦ Aliterație constând în repetarea sunetului l. [Cf. lat. lambdacismus]. Vezi definitia »
AFACERÍSM s.n. Practică constând în realizarea de profituri personale pe seama unor chestiuni de serviciu sau politice. [< afacere + -ism]. Vezi definitia »
ATEÍSM s. n. Concepție care constă în negarea, fundamentată științific, a religiei, a credinței în miracole, în viața de apoi. – Fr. athéisme (< gr.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z