Definita cuvantului elicopter
ELICOPTÉR, elicoptere, s. n. Aparat de zburat cu motor, a cărui susținere și mișcare sunt asigurate de una sau mai multe elice care se rotesc în jurul unor axe aproape verticale, și care poate ateriza pe un spațiu extrem de redus ori se poate menține în aer într-un punct fix. [Var.: helicoptér s. n.] – Din fr. hélicoptère.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu elicopter
PILIÉR, piliere, -i, subst. 1. S. n. Porțiune dintr-un zăcământ delimitată prin lucrări miniere sau cuprinsă între zone de exploatare. 2. S. m. (Rugbi) Fiecare dintre cei doi înaintași din prima linie care încadrează pe taloner într-un meleu. [Pr.: -li-er] – Din fr. pilier. Vezi definitia »
TROCANTÉR s. n. 1. parte a femurului de care se leagă mușchii coapsei. 2. al doilea segment de la picioarele insectelor. (< fr. trochanter) Vezi definitia »
NÉPER s. m. unitate de măsură a nivelului de transmisiune a semnalelor acustice sau electrice, de 8,686 decibeli. (< fr. néper) Vezi definitia »
CAUTÉR s.n. Instrument chirurgical care se folosește la cauterizarea țesuturilor, a rănilor etc. ♦ Agent chimic folosit pentru cauterizare. [Pron. ca-u-. / < fr. cautère, cf. gr. kauterion < kaio – ard]. Vezi definitia »
SOMNIFÉR, -Ă, somniferi, -e, adj., s. n. (Medicament, substanță) care provoacă somn; soporific, hipnotic, narcotic. – Din fr. somnifère, lat. somnifer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z