Definita cuvantului elida
ELIDÁ, elidez, vb. I. Tranz. A înlătura, în scris sau în vorbire, vocala finală a unui cuvânt înaintea vocalei inițiale a cuvântului următor. – Din fr. élider, lat. elidere.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu elida
AVENÍDA s. f. bulevard (în Spania, Portugalia, America Latină). (< sp. avenida) Vezi definitia »
VIDÁ, videz, vb. I. Tranz. (Fiz.) A realiza vid într-un spațiu închis. – Din fr. vider. Vezi definitia »
TREPIDÁ vb. I. intr. A vibra puternic, cu oscilații repezi și scurte. ♦ (Fig.; despre oameni) A se agita, a palpita, a fremăta, a nu-și găsi astâmpăr. [< fr. trépider]. Vezi definitia »
îmbrăzdá, îmbrăzdéz, vb. I (reg.) a trage brazde (cu plugul de lemn). Vezi definitia »
RĂBDÁ, rabd, vb. I. 1. Tranz. și intranz. A suporta (fără împotrivire și cu resemnare) greutăți, neplăceri fizice sau morale; a îndura. ♦ (Despre lucruri) A fi durabil, rezistent, a nu se strica ușor. 2. Tranz. și intranz. A accepta, a îngădui, a permite, a tolera. ◊ Expr. (Tranz.) A (nu)-l răbda (pe cineva) inima (să...) = a (nu) se putea stăpâni (să nu...), a (nu) se îndura să... Cum îl rabdă locul (sau pământul)? se spune despre un om rău, care săvârșește fapte reprobabile. A (nu)-l mai răbda (pe cineva) puterile să... = a (nu) mai putea să... 3. Intranz. A-și înfrâna neliniștea, enervarea, a avea răbdare, a-și păstra calmul. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z