Definita cuvantului filer
FÍLER2 s. n. Material pulverulent (praf de calcar, de var stins, negru de fum etc.) folosit pentru a mări consistența, adezivitatea și stabilitatea termică a unor materiale. – Din fr., engl. filler.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu filer
CABLIÉR s.n. Navă adaptată pentru transportul și așezarea cablurilor submarine. [Pron. -li-er, pl. -re. / < fr. câblier]. Vezi definitia »
SINGÉR, singere, s. n. (Înv.) Cuțit mare, puțin încovoiat, care se purta la brâu. Vezi definitia »
STÁRTER s.m. Cel care dă plecarea concurenților la o întrecere, la o cursă. ♦ Persoană care dirijează circulația avioanelor de pe un aerodrom. // s.n. 1. Dispozitiv auxiliar la carburatorul motoarelor cu explozie, care ușurează pornirea lor la rece. 2. Dispozitiv care închide în mod automat circuitul de încălzire al tuburilor fluorescente. [< engl., fr. starter]. Vezi definitia »
OBUZIÉR, obuziere, s. n. Gură de foc de artilerie asemănătoare cu tunul, care trage cu traiectorii foarte curbe pentru a lovi obiective situate înapoia unor obstacole înalte. [Pr.: -zi-er] – Din fr. obusier. Vezi definitia »
MEZOMÉR, -Ă adj. (despre substanțe) în stare de mezomerie. ♦ structură ~ă = structură ipotetică, asemănătoare structurii electronice a unor substanțe. (< fr. mésomère) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z