Definita cuvantului fucoide
FUCOÍDE, s. f. pl. Urme ale algelor sau ale deplasării viermilor, vizibile pe suprafețele straturilor sau în interiorul lor. – Din fr. fucoïdes.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fucoide
IHNEUMONÍDE s.n.pl. (Zool.) Familie de insecte himenoptere, cu abdomenul lung și pedunculat, care își depun ouăle în larvele, pupele sau ouăle altor insecte, distrugându-le; (la sg. ihneumonid insectă din această familie. [Pron. -ne-u-. / < fr. ichneumonides, cf. gr. ichneumon – viespe, eidos – aspect]. Vezi definitia »
ANGUÍDE GHI-/ s. f. pl. familie de reptile: șarpele. (< fr. anguidés) Vezi definitia »
OZÍDE s.f.pl. (Chim.) Polizaharide. [< fr. osides]. Vezi definitia »
DESCÍNDE vb. III. intr. 1. A se trage din cineva, a avea o anumită descendență. 2. A coborî, a se da jos. 3. A se opri pentru un anumit timp undeva. 4. (Despre organele forței publice) A se deplasa la fața locului pentru a face o investigație. [P.i. descínd, perf.s. -insei, part. -ins. / < lat. descendere, cf. fr. descendre]. Vezi definitia »
CAMELÍDE s.n.pl. Familie de erbivore rumegătoare, cuprinzând cămila, dromaderul și lama; (la sg.) animal din această familie. [Sg. camelid. / < fr. camélidés, cf. lat. camelus – cămilă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z