Definita cuvantului gabonez
GABONÉZ, -Ă, gabonezi, -e, s. m. și f., adj. 1. (Persoană) născută și crescută în Gabon. 2. (Locuitor) din Gabon. – Din fr. gabonais.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gabonez
MERCHÉZ, merchezuri, s. n. 1. (Reg.; astăzi rar) Tâlc (ascuns) al unui lucru; taină, rost, semnificație. ◊ Expr. A-i veni (cuiva) la merchez = a-i conveni, a-i veni (cuiva) la îndemână. 2. (Fam.) Șmecherie, șiretlic, truc. – Din tc. merkez. Vezi definitia »
NEPALÉZ, -Ă, nepalezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Nepalului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține nepalezilor (1) sau Nepalului, privitor la nepalezi sau la Nepal. – Din fr. népalais. Vezi definitia »
meléz, melézuri, s.n. (înv.) stofă de mătase cu bumbac sau de lână cu bumbac. Vezi definitia »
bez adv. – Afară de, exceptînd, lăsînd la o parte. Sl. bezŭ. Termen juridic și administrativ, fără viață efectivă; s-a păstrat numai în expresia bez Vlașca și Teleorman „fără să se țină seama de avantajele ilicite” (pare a fi o aluzie la vechiul trafic ilegal cu cele două orașe turcești de la Dunăre) și în unele compuse, cf. bazaconie, bîzdîganie. Vezi definitia »
MALTÉZ, -Ă, maltezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Maltei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Maltei sau maltezilor (1), privitor la Malta sau la maltezi, originar din Malta. – Din it. maltese. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z