Definita cuvantului gaică
GÁICĂ, găici, s. f. 1. Bandă (lată) de stofă cusută la o haină, în spate și în dreptul taliei, pentru a strânge crețurile, în scop decorativ etc. 2. Fiecare dintre bentițele de stofă sau de șnur fixate în talie la unele haine, prin care se petrece cordonul, cureaua, cingătoarea. ♦ Cheotoare la o haină, făcută din șnur sau din găitan. ♦ Șiret cusut la o haină pentru a o putea agăța în cui; atârnătoare, agățătoare. – Cf. rus. gaika „placă de metal cu găuri pentru a lega două obiecte; piuliță”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gaică
ȚEÁSTĂ, țeste, s. f. (Pop.) 1. Cutie craniană, craniu, scăfârlie, hârcă; p. ext. cap1. 2. Carapace. – Lat. testa. Vezi definitia »
BARONARCÓZĂ s.f. Narcoză prin inhalarea unui amestec de gaze la o presiune mai mare decât cea atmosferică. (din fr. baronarcose) Vezi definitia »
la pomană expr. (la fotbal) în poziție avansată; în fața porții adverse. Vezi definitia »
CUPÉLĂ, cupele, s. f. Vas confecționat dintr-un material refractar poros, folosit la extragerea metalelor prin cupelație. – Din fr. coupelle. Vezi definitia »
OZONOSFÉRĂ s.f. Strat atmosferic bogat în ozon, cuprins între 25 și 50 km altitudine. [< germ. Ozonosphäre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z