Definita cuvantului gaize
GÁIZE subst. pl. (Min.) Roci silicioase poroase și ușoare, constituite din granule de cuarț și din organisme silicioase. – Din fr. gaize.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gaize
KAMIKÁZE I. s. m. inv. pilot (japonez) care se sacrifică într-o acțiune de luptă. ◊ (p. ext.) persoană temerară. ◊ (adj.) de o temeritate sinucigașă. II. s. n. 1. avion de luptă al marinei japoneze încărcat cu exploziv, pilotat de un kamikaze (I), care se arunca asupra țintei. 2. (fig.) sinucigaș. (< fr. kamikaze) Vezi definitia »
AMIDÁZE (‹ fr. {i}, s. f. pl. (BIOCHIM.) Enzime din clasa hidrolazelor, care desfac legătura dintre carbon și azot din diferite substanțe, fixînd elementele apei. Vezi definitia »
DEVÍZE s. n. pl. Documente de credit și de plată (cambii, cecuri etc.) emise în valută străină și pe baza cărora beneficiarul obține o anumită cantitate de valută dintr-o altă țară; mijloc de plată în valută străină. – Din fr. devises. Vezi definitia »
FRIANDÍZE s.f. pl. Produse fine de patiserie și bombonerie oferite între felurile de mâncare, la cafea, la ceai sau după desert, servite asortate pe un platou; din fr. friandises Vezi definitia »
ROZÉ adj. invar. (Despre vinuri, șampanie etc.) Care are culoarea roz, de culoare roz. – Din fr. rosé. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z