Definita cuvantului gaj
GAJ, gajuri, s. n. Garanție depusă în contul unei datorii sau al executării unei lucrări; bun care se depune drept garanție; amanet, zălog. ♦ Obiect depus, la unele jocuri de societate, de către cel care a făcut o greșeală și care se răscumpără prin executarea unei pedepse hazlii. ♦ Asigurare, garanție morală dată cuiva. – Din fr. gage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gaj
STOCÁJ, stocaje, s. n. Stocare. – Din fr. stockage. Vezi definitia »
CAMBRIOLÁJ s. n. cambriolare. (< fr. cambriolage) Vezi definitia »
RADIOBALIZÁJ s.n. Instalație de semnalizare a unui drum aerian sau maritim printr-un procedeu radioelectric. [Cf. fr. radiobalisage]. Vezi definitia »
PAVÁJ s.n. Acțiunea de a pava; (concr.) strat de piatră sau de alte materiale cu care se acoperă la suprafață o stradă, o șosea, o curte etc. [< fr. pavage]. Vezi definitia »
PLACÁJ s. n. 1. placă de lemn prin încleierea mai multor foi de furnir așezate unele peste altele, servind la confecționarea de mobile, panouri etc. 2. îmbrăcăminte de protecție sau cu caracter estetic din piatră, cărămidă, lemn etc. a unui element de construcție, obiect de lemn etc., pentru a le proteja sau a le da un aspect mai frumos. 3. (rugbi) oprirea din acțiune a unui jucător prin imobilizare cu mâinile. (< fr. placage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z