Definita cuvantului galițian
GALIȚIÁN, -Ă, galițieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Galiției sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Galiției sau populației ei, care se referă la Galiția sau la populația ei. [Pr.: -ți-an] – Galiția (n. pr.) + suf. -an.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu galițian
METAFIZICIÁN, -Ă, metafizicieni, -e, s. m. și f. Filozof care se ocupă de metafizică; adept al concepțiilor metafizice. [Pr.: -ci-an] – Din fr. métaphysicien. Vezi definitia »
STEFANIÁN s.n. (Geol.) Etajul superior al carboniferului de facies continental. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ni-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. stéphanien, cf. Saint-Étienne – bazin carbonifer în Franța]. Vezi definitia »
DOBERMÁN s.m. Rasă de câini de talie mare, cu păr scurt, negru, maro sau gri-albăstrui cu pete roșcate, originar din Germania. [< engl. doberman, cf. Doberman – cel care a crescut pentru prima dată astfel de câini]. Vezi definitia »
MAURITÁN, -Ă, mauritani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Mauritania. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Mauritania. [Pr.: ma-u-] – Din fr. mauritanien, engl. Mauritanian. Vezi definitia »
HEROINOMÁN, -Ă s.m. și f. Toxicoman care folosește heroina. [Pron. -ro-i-. / < fr. héroïnomane]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z