Definita cuvantului galvaniza
GALVANIZÁ, galvanizez, vb. I. Tranz. 1. A acoperi o piesă metalică cu un strat subțire de zinc, prin cufundare într-o baie de zinc topit, spre a o face mai rezistentă la coroziune; p. gener. a acoperi o piesă metalică cu un strat subțire din alt metal, depus prin electroliză. 2. (Fiziol.) A excita un țesut sau un organ al corpului printr-un curent electric continuu, în scopuri terapeutice sau experimentale. ♦ Fig. A însufleți, a stimula pe cineva. – Din fr. galvaniser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu galvaniza
SECURIZÁ, securizéz, vb. I. Tranz. A trata termic o sticlă în vederea obținerii securitului. – Securit + suf. -iza. Vezi definitia »
EPICLEZA, epiclezii, s.f. 1.Rugaciune prin care Biserica implora puterea divina pentru ca ofranda credinciosilor sa devina Trupul si Sangele lui Cristos si pentru ca Ostia nepatata sa fie spre mantuirea celor care o vor primi la Impartasanie Vezi definitia »
DERATIZÁ vb. I. tr. A stârpi șoarecii, șobolanii (dintr-un hambar, dintr-un vapor etc.). [< fr. dératiser]. Vezi definitia »
OZONIZÁ vb. tr. 1. a steriliza un mediu cu ozon. 2. a transforma oxigenul în ozon; a ozona, a ozonifica. (< fr. ozoniser) Vezi definitia »
FASCIZÁ, fascizez, vb. I. Tranz. A introduce, a propaga fascismul; a educa în spiritul ideologiei fasciste; a instaura un regim politic de tip fascist. – Fascism + suf. -iza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z