Definita cuvantului gazometru
GAZOMÉTRU, gazometre, s. n. 1. Aparat cu care se măsoară cantitatea de gaz2 care trece printr-o conductă. 2. Rezervor în care se înmagazinează gazul2 de iluminat produs de o uzină, pentru a fi distribuit consumatorilor. – Din fr. gazomètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gazometru
RÓSTRU1 s. n. 1. (ant.) pinten la prova navelor de luptă, cu care se spărgea bordajul navelor inamice. 2. tribuna oratorilor în forul roman, împodobită cu prore de corăbii capturate în războaie. 2. (bot., anat.) prelungire în formă de cioc la partea terminală a unui organ, prelungire cartilaginoasă a botului unor pești. ◊ trompă alungită la unele insecte. (< fr. rostre, lat. rostrum) Vezi definitia »
OPTIMÉTRU s. n. instrument optic de precizie pentru măsurarea dimensiunilor pieselor. (< fr. optimètre) Vezi definitia »
MILIVOLTMÉTRU, milivoltmetre, s. n. Instrument de măsură pentru tensiuni electrice foarte joase (de tipul milivoltului). – Din fr. millivoltmètre. Vezi definitia »
SENSITOMÉTRU s. n. instrument folosit în sensitometrie. (< fr. sensitomètre) Vezi definitia »
STADIMÉTRU, stadimetre, s. n. Instrument topografic pentru măsurarea indirectă a distanțelor dintre două puncte terestre. – Din fr. stadimètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z