Definita cuvantului gărgăun
GĂRGĂÚN, gărgăuni, s. m. 1. Viespe mare, de pădure, cu ac foarte veninos, care produce un puternic zgomot specific atunci când zboară; bărzăun (Vespa crabro). 2. Fig. (La pl.) Pretenții nejustificate, fumuri. ◊ Expr. A fi cu (sau a avea) gărgăuni în (sau la) cap = a avea idei ciudate, anormale, extravagante; a fi extrem de încrezut. A scoate (cuiva) gărgăunii (din cap) = a face (pe cineva) să renunțe la ideile ciudate, anormale, extravagante pe care le are. [Var.: gărgăúne s. m.] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gărgăun
Un punct al unui exercitiu sau al unei probleme, inferior punctului principal. Vezi definitia »
AJÚN, ajunuri, s. n. 1. Zi sau, p. ext., perioadă de timp care precedă un eveniment. ◊ Loc. adv. În ajun = cu o zi înainte. 2. Faptul de a ajuna. ♦ Zi în care se ajunează. – Postverbal al lui ajuna. Vezi definitia »
un cuvânt ce putea fi citit în ambele sensuri;erau frecvent întâlnite în simbolistică — svastica, yin yang, crucea simplă, steaua iudaică — Vezi definitia »
Un complex stabil al unui metal cu unul sau mai multi liganzi polidentati. De exemplu, calciul complexeaza cu EDTA pentru a forma un chelat. Vezi definitia »
BRAUN, Karl Ferdinand (1850-1919), fizician german. Prof. univ. la Strasbourg. Cercetări în domeniul electricității; a construit un oscilograf catodic ce-i poartă numele (1897). A contribuit la dezvoltarea telegrafiei fără fir (antene dirijate, 1902). Premiul Nobel (1909), împreună cu G. Marconi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z