Definita cuvantului găzdui
GĂZDUÍ, găzduiesc, vb. IV. 1. Tranz. A primi pe cineva în casa sa o anumită vreme, dându-i adăpost (și mâncare). 2. Intranz. A rămâne (să locuiască și să mănânce) câtva timp în casa cuiva. – Gazdă + suf. -ui.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu găzdui
la mintea cocoșului expr. logic; evident, vădit; de la sine-nțeles. Vezi definitia »
RECONSTRUÍ, reconstruiesc, vb. IV. Tranz. A construi din nou, a reclădi; a reface pe baze noi. ♦ (Lingv.) A reconstitui. – Din fr. reconstruire. Vezi definitia »
șcordăluí, șcordăluiésc, vb. IV (reg.; despre boi) a se împunge. Vezi definitia »
haihúi adj.1. Neglijent, zăpăcit, aiurit. – 2. Fără rost, fără țintă, razna. – Mr. haihui. Pare a fi tc. hay-huy, interj. care exprimă zgomotul (Bogrea, Dacor., I, 277). Evoluția semantică nu este clară. S-ar potrivi mai curînd, din acest punct de vedere, mag. haja-huja „ușor” (Scriban); dar această explicație nu este valabilă pentru mr. Cf. hai. Vezi definitia »
BLANQUI [blãki] 1. Jérôme Adolphe B. (1798-1854), economist și publicist francez. Adept al liberalismului. Influențat de saint-simonism, a obținut, ca deputat, pentru prima dată în Europa, o legiferare a regimului de muncă a copiilor. 2. Louis Auguste B. (1805-1881), revoluționar francez. Frate cu B. (1). Socialist utopist. A participat la revoluțiile din 1830 și 1848 și la un mare număr de mișcări complotiste; a stat în închisori c. 40 de ani. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z