Definita cuvantului gâdilătură
GÂDILĂTÚRĂ, gâdilături, s. f. Faptul de a gâdila; senzație particulară provocată cuiva prin gâdilare. [Var.: gâdilitúră s. f.] – Gâdila + suf. -ătură.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gâdilătură
VÓGĂ s.f. (Rar) Interes deosebit și momentan stârnit de un personaj, de un lucru, de un obiect etc.; modă. ♦ Faimă de care se bucură cineva. [< fr. vogue]. Vezi definitia »
FUMAGÍNĂ, fumagine, s. f. Boală a unor arbori de pădure, a viței de vie și a unor pomi fructiferi provocată de o ciupercă din clasa ascomicetelor și manifestată ca un înveliș negru, prăfos, asemănător cu funinginea, care apare pe părțile atacate. – Din fr. fumagine. Vezi definitia »
OLEÁTĂ s.f. Desen executat pe hârtie de calc, care conține, pe lângă detaliile terenului, cadrul secțiunii topografice în care se încadrează desenul. [Pron. -le-a-. / cf. engl. oiled (paper)]. Vezi definitia »
STATÚRĂ s.f. Înălțimea cuiva; stat; talie. [Cf. fr. stature, it. statura]. Vezi definitia »
LEUCOCITÓZĂ, leucocitoze, s. f. Creștere patologică a numărului de globule albe din sânge (în procesul de apărare a organismului contra bolilor infecțioase). [Pr.: le-u-] – Din fr. leucocytose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z