Definita cuvantului geostaționar
GEOSTAȚIONÁR, -Ă, geostaționari, -e, adj. (Despre sateliți artificiali) Care gravitează pe o traiectorie astfel calculată încât deplasarea să se facă cu viteza de rotație a Pământului, rămânând în poziție fixă în raport cu un reper de pe Pământ. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géostationnaire, engl. geostationary.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu geostaționar
FAMILIÁR, -Ă adj. 1. (despre exprimare, limbaj, comportare) prietenos; simplu, nepretențios. ◊ intim, apropiat, neprotocolar. 2. cunoscut, știut, obișnuit. (< fr. familier, lat. familiaris) Vezi definitia »
AXILÁR, -Ă, axilari, -e, adj. 1. (Anat.) Care se află la subsuoară. 2. (Bot.) Care se află în locul unde se împreună o ramură cu trunchiul sau o frunză cu ramura. – După fr. axillaire. Vezi definitia »
benzinar, benzinari s. m. (pub.) proprietar sau angajat al unei stații de benzină. Vezi definitia »
CATÁR s.n. Inflamație a mucoasei unui organ (în special a mucoasei nazale), însoțită de secreție. [Pl. -ruri, -re. / < fr. catarrhe, cf. gr. katarrhos – scurgere]. Vezi definitia »
FERPÁR s. n. scrisoare sau anunț (într-un ziar) prin care se aduce la cunoștință căsătoria sau decesul cuiva. (< fr. faire-part) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z