Definita cuvantului ghitară
GHITÁRĂ, ghitare, s. f. V. chitară.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ghitară
CAȘĂ s.f. În bucătăria rusească și poloneză, boabe de hrișcă prăjite, respectiv păsatul fiert din acestea, precum și aluatul din făină de hrișcă (ca un terci)folosit pentru prepararea lipiilor sau a clătitelor groase (blinî) tradiționale; prin ext. budincă dulce din arpacaș de orz sau din griș, fierte în lapte. Din rus. kașa. Vezi definitia »
SPÍNĂ s.f. Proeminență ascuțită (a unui os). ♦ Spină bifidă = malformație congenitală a coloanei vertebrale, constând din îndepărtarea a două vertebre între ele, de obicei în regiunea lombară. [< fr., lat. spina-bifida]. Vezi definitia »
CUPÚRĂ [CU-PÜ-] s. f. 1. tăietură; (parte dintr-un) articol, anunț etc., tăiat dintr-un jurnal. 2. (fin.) bilet de hârtie, cu imprimare specială, emis ca bancnotă, bani de hârtie și titluri de valoare (acțiuni și obligațiuni). (< fr. coupure) Vezi definitia »
PÉNULĂ s.f. (Liv.) Un fel de manta scurtă, fără mâneci. [< lat. paenula]. Vezi definitia »
CONTRAGRÍFĂ contragrife, s. f. Piesă metalică în formă de gheară, care, într-un aparat de luat vederi, imobilizează pelicula cinematografică în timpul expunerii. – Din fr. contre-griffe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z