Definita cuvantului gibon
GIBÓN, giboni, s. m. Gen de maimuțe antropoide cu membrele anterioare foarte lungi, fără coadă, cu blana neagră sau cenușie, care trăiesc în pădurile tropicale din Asia, Sumatra, Java etc. (Hylobates); animal care face parte din acest gen. – Din fr. gibbon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gibon
GUJÓN s. n. 1. tijă filetată în același sens pe toată lungimea sa sau numai la cele două capete, la îmbinarea demontabilă a două piese. 2. bară de oțel îngropată în stratul de rezistență al unei îmbrăcăminți rutiere din beton, paralelă cu axa drumului la rosturile transversale de dilatație ale planșelor. 3. piesă îngropată în zidărie pentru a permite fixarea prin cuie sau șuruburi a tocului unei uși ori ferestre; diblu, ghermea. (< fr. goujon) Vezi definitia »
NEGATÓN/NEGATRÓN s. m. electron. (< fr. négaton, germ. Negatron) Vezi definitia »
EMBRIÓN s.m. 1. (Biol.) Prima stare a unei ființe vii de la fecundarea ovulului până la formarea deplină a organelor. ♦ Germen al unei plante existent în sămânța din care va lua naștere prin germinație. 2. (Fig.) Început, germen de la care pornește un lucru, o acțiune. [Pl. -ni, (s.n.) -oane. / cf. fr., gr. embryon]. Vezi definitia »
SEPEDÓN s.m. 1. Insectă dipteră care trăiește pe unele plante acvatice. 2. Reptilă foarte veninoasă din Africa. [< fr. sépédon]. Vezi definitia »
HEMIÓN, hemioni, s. m. Măgar sălbatic de mărimea catârului, care trăiește în Mongolia. [Pr.: -mi-on] – Din fr. hémione. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z